Осъдиха на две години и осем месеца 19-годишен шофьор, който е причинил смъртта на свой приятел по непредпазливост, съобщи Софийска градска прокуратура.

Той е лишен и от право да управлява моторно превозно средство за следващите 4 години.

Подсъдимият е обвинен за това, че на 14.07.2023 г., в гр. София, на път между Клисурския манастир към гр. Банкя, управлявал лек автомобил в нарушение на правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на пътника от задната лява седалка на автомобила - 17-годишно момче.

Подсъдимият се движел със скорост 97 км/ч при разрешена за този участък скорост 30 км/ч. На около 650 метра преди кръстовище изгубил контрол над автомобила, напуснал платното за движение вдясно и се преобърнал неколкократно по надлъжната си ос в тревен терен.

Съдът постанови присъдата след проведено съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият призна фактите по обвинителния акт. Присъдата на СГС не е окончателна и подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд.

Припомняме, че на 14 юли м.г. автомобил се преобърна в поле край пътя Банкя - Клисура. При инцидента на място почина 17-годишно момче, а други трима бяха тежко ранени. 17-годишно момче е излетяло от колата, докато тя се е преобръщала.

Тежка катастрофа погуби 17-годишен край Банкя

Тежка катастрофа погуби 17-годишен край Банкя

Други трима младежи са в болница