Две години затвор за хулиганство при шофиране и за опит за принуда получи Мариян Иванов. Присъдата е след споразумение на Софийска районна прокуратура, съобщиха от държавното обвинение. Иванов трябва да изтърпи присъдата си при първоначален строг режим.

На 23 ноември 2016 г. по обяд в София, на бул. "Акад. Иван Ев. Гешов" и на бул. "Възкресение", той карал "БМВ" и като настигнал лек автомобил марка "Фолксваген", започнал да обижда шофьора и возещия се до него пътник.
Иванов ударил с юмрук по покрива на колата и стъклото на предната лява врата, ругаел, обиждал. Когато потеглил с колата си, се се опитал да избута от пътя другия автомобил.

Малко по-късно Иванов слязъл от автомобила си, счупил стъклото на предната дясна врата на другата кола и ударил с юмрук в лицето пътника като насочил пистолет към двамата.

Деянието се отличава с изключителна дързост - осъществено е на публично място, чрез използването на пистолет, при демонстрация на безнаказаност и пренебрежение на установените правила за поведение в обществото, пишат от съда. Иванов е извършил деянието при условията на опасен рецидив.

Подсъдимият Иванов е обвинен и за това, че на същата дата и място, е заплашил с убийство пътникът в автомобила с искане той да му предаде мобилния си телефон. Бягството спасило пострадалия.