Извършителки на измами за над 200 000 лв. разкриха служители на "Икономическа полиция" в ОД МВР - Варна.

Задържаните 33 - годишната А.А. от град Дългопол и 54 - годишната Г.А. от село Житница, са успели да измамят повече от двадесет жители на Провадия, Дългопол и Житница общо с над 200 хил. лв. от началото на 2015 г. до момента.

Разследването е съвместна операция на отдел "Икономическа полиция"в ОД МВР - Варна и РУ - Провадия.

Двете измамнички успявали да убедят жертвите си, да им заемат малки суми пари с обещанието да им ги върнат в срок и с лихва. Веднъж влезли в схемата, жертвите се принуждавали многократно да дават нови и все по-големи суми с надеждата, че по този начин ще могат да си върнат своето.

Стигало се до там, че част от тях продавали имоти и вземали заеми от техни близки, познати и банкови институции, които давали на двете жени отново, за да получат парите си.

Полицията е иззела множество банкови документи, записки, заложни билети, компютърни конфигурации, СИМ карти и мобилни телефони, имащи отношение към извършените престъпления.

На една от жените е повдигнато обвинение и е взета мярка за неотклонение парична гаранция, както и забрана за напускане на страната. Работата по случая продължава, образувано е и досъдебно производство.