Казусът на днешните проверки в община Бургас тръгна от търсенето на собствеността на Сараите в Росенец. Това заяви депутатът от ПП "Продължаваме промяната" и член на антикорупционната комисия Константин Бачийски пред журналисти.

Полицията влезе в Община Бургас заради "Росенец"
Обновена

Полицията влезе в Община Бургас заради "Росенец"

Проверяват се документи, включително и заповед на кмета

Той се опитвал да намери архива с досиетата на имотите там, които се оказало, че ги няма. В архива на общината той открил две заповеди с един и същи номер и дата, но с различно съдържание. Официално в регистъра стои заповед №3080 от 6 ноември 2013 г., която се отнася за помещение за хляб и хлебни изделия.

Другата заповед със същия номер, но различно съдържание е за деактуване на собствеността на около 4600 дка публична общинска собственост на територията лесопарк "Росенец". Територията е със статут на народен парк от 1935 г., когато е обнародвана в "Държавен вестник".

Според Бачийски, местната власт "се е разделила" с поне 1 100 декара, когато отново си връща хилядите декари собственост край морето.

Росенец като Бермудския триъгълник - как "изчезнаха" 110 дка общинска земя

Росенец като Бермудския триъгълник - как "изчезнаха" 110 дка общинска земя

Константин Бачийски е учуден от незаинтересоваността на комисия "Росенец"

На последната пресконференция, дадена от общинския съветник Константин Бачийски по повод казуса "Росенец", след като два пъти той не успя да вземе участие в комисията "Росенец" в НС, заради провалено заседание от община Бургас излязоха с иронична позиция, с която го поканиха на рибена чорба, за да му обяснят.