Осъдиха две джебчийки от Игнатиево за кражба в деня на голямото намаление. Това стана след одобрено от съда споразумение с Районната прокуратура във Варна, съобщиха от държавното обвинение.

30-годишната Гюрга Станчева прие да търпи наказание 1 година лишаване от свобода при строг режим след като призна вината си и сключи споразумение с Районната прокуратура във Варна, гласи съобщението. Тя е осъдена за кражба, представляваща опасен рецидив.

Нейната съучастничката - 25-годишната Марта Николова, също сключи споразумение с прокуратурата. Тя прие да търпи наказание 1 година и 8 месеца с 3-годишен изпитателен срок, което е условна присъда.

В деня на големите отстъпки от цените на 24 ноември тази година двете млади жени отнели дамско портмоне на варненка. В него имало 12 лева. Те били хванати на място от полицаи.

По време на задържането им двете жени предложили подкуп на полицейските служители. За това престъпление Районната прокуратура във Варна е отделила материалите, като ги е предала на Окръжната прокуратура по компетентност.

Наказанията и на двете осъдени жени вече са изпълнени от Районната прокуратура, след като влезли в сила с одобреното споразумение от съда.

И Гюрга Станчева и Марта Николова са от Чирпан. Техният постоянен адрес в град Игнатиево, Варненско, известно с луксозните имоти на джебчиите. Споразумението не подлежи на обжалване и е окончателно.