Шофьорът, който прегази двама младежи на столичния булевард "Сливница" на 8 май, е бил пуснат на свобода в началото на юли. Това съобщава БНР.

Мярката на Адриан Антонов е променена от "задържане под стража" на "подписка", тъй като по закон при обвинение за престъпление по непредпазливост може да бъде задържан за неповече от 2 месеца преди присъдата.

Припомняме, инцидентът стана малко преди полунощ на 7 срещу 8 май на централния столичен булевард "Сливница". С висока скорост шофьорът помита двама млади - момче и момиче, които пресичали на пешеходна пътека. Двамата пешеходци починали на място. Преди това шофьорът не е спрял на стоп палка на полицията и се опитал да избяга от проверка. 

Пробите за употреба на алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни, но пък стана ясно, че той има шофьорска книжка едва от два месеца. Именно този тежък инцидент стана повод да се обсъждат ограничения в закона за младите шофьори

По повод инцидента жители на квартала протестираха в продължение на седмици, като едва след инцидента от столична община пуснаха светофарите по булеварда на денонощен режим. 

За поредна вечер протест блокира столичния булевард "Сливница"

За поредна вечер протест блокира столичния булевард "Сливница"

Граждани призоваха за мерки срещу убийците на пътя