Превишаване на разрешената скорост с над 90 км/ч са заснели камерите на КАТ при специализирана операция в Сливенско, съобщават от полицията.

На територията областта от полунощ се провежда 24-часова акция за контрол на скоростта. Тя е част от операция по пътна безопасност на ROADPOL и се провежда във всички страни от ЕС. От понеделник до края на седмицата екипи на пътна полиция следят за спазване на скоростните режими. От началото на операцията в Сливенска област са заснети 548 клипа с превишаване на скоростта.

Регистрирани са сериозни нарушения в и извън населени места. На път І-6 в района на град Шивачево катаджии са засекли скорост от 152 км/ч при ограничение 60 км/ч. Предвидената по закон глоба за това нарушение е в размер на 1000 лева. На същото място е засечена и скорост от 134 км/ч, за която е предвидена глоба от 800 лева.

Мотористи хвърчат с над 160 км/ч в София

Мотористи хвърчат с над 160 км/ч в София

"Подвигът" им е заснет на видео на бул. "България"

Екипи на сектор "Пътна полиция" в Сливен са заснели превозно средство да се движи със 148 км/ч при ограничение от 60 км/ч на път І-6 в района на разклона за село Гавраилово, като глобата е 950 лева. На същото място е регистрирана скорост от 115 км/ч, за което глобата е 650 лева. На бул. "Банско шосе" в град Сливен, при ограничение 50 км/ч., е засечена скорост 100 км/ч, като глобата е 600 лева.

За всички нарушения ще бъдат издадени електронни фишове.

От полунощ до 10 часа в Сливенско са заснети 81 нарушения. Акцията продължава.

Издирват по видео джигит, карал с над 120 км/ч в насрещното на АМ "Струма"

Издирват по видео джигит, карал с над 120 км/ч в насрещното на АМ "Струма"

Случаят е станал в участъка между Дупница и Благоевград

Такава се провежда за същия период и в област Варна. Екипите са оборудвани с цялата налична техника за заснемане на шофьорите. Целта е да се установят максимален брой нарушители с превишена скорост, информира bTV. Ангажирани са целият автоконтрольорски състав на сектор "Пътна полиция", звената "Пътен контрол" и всички технически средства. полуною са установени 96 нарушения във Варненска област, а от началото на операцията на ROADPOL - 2217.

На един от главните булеварди във Варна за около 20 минути тази сутрин са засечени 28 нарушители. Най-високата отчетена скорост е 97 км/ч - с 47 км/ч разрешената.