За нов случай на сериозно превишаване на разрешената скорост в София информира bTV. Публикуван в социалните мрежи видеоклип показва мотористи да преминават с над 160 км/ч. по бул. "България" 70км/ч. Километражът на един от моторите обаче показва 160 км/ч, а други два мотора се движат даже още по бързо и е заснето как го изпреварват.

50-секундното видео е заснето в деня на откриването на мотосезона. В него пътният експерт и бивш шеф на КАТ в столицата Тенчо Тенев открива три нарушения. "Тук ограничението на скоростта е 70км/ч, единият моторист се движи със 160. За такова нарушение глобата е 700 лева и за три месеца трябва да му се отнеме свидетелството за управление. Отделно - за всеки 5 километра над ограничението глобата се увеличава с 50 лева", обяснява той.

Мотористи пак блокират София под погледа на СДВР

Мотористи пак блокират София под погледа на СДВР

Очаква се 20 000 мотора да участват

По думите на Тенев нарушителите могат да бъдат открити по задните регистрационни номер на моторите, ако има записи от камерите на бул. "България".

На клипа се вижда и как моторист изпреварва другите с още по-висока скорост и на задна гума, а на седалката има и момиче. "Това е изключително опасно и създава сериозна предпоставка за тежка катастрофа", коментира Тенчо Тенев.

Шофьор "летя" с 260 км/ч по Околовръстното в София

Шофьор "летя" с 260 км/ч по Околовръстното в София

МВР го призова и спра колата от движение