Един от пострадалите в инцидента между двата влака в София остава в болница, Това съобщава БНТ, като цитира изявление на "Пирогов", където се намира пациентът. По-рано днес той беше транспортиран след влаковия инцидент на Централна гара.

От болница "Царица Йоанна - ИСУЛ", където също беше транспортиран пострадал, са съобщили, че не е необходима хоспитализация и пациентът е освободен.

Не се налага хоспитализация за пострадалия, който беше транспортиран към Военномедицинска академия.

Четирима в болница и 8 леко ранени при удар на влак и локомотив на жп гарата в София
Обновена

Четирима в болница и 8 леко ранени при удар на влак и локомотив на жп гарата в София

Гарата е в поредния си ремонт

Припомняме, че два влака се удариха на централната жп гара в София. Инцидентът стана около 16:40 часа във вторник. Сблъскаха се пътнически влак и локомотив, извършващ маневра в района на гарата.

Според първоначалната информация леко бяха пострадали две жени, но по-късно стана ясно, че са пострадали четирима души, които бяха откарани в лечебни заведения. Нараняванията им не са животозастрашаващи. 

Катастрофата се е превърнала и в причина за закъснение на редица влакове пътуващи към и потеглящи от Централна гара - София.

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков заяви на брифинг, че до инцидента се е стигнало, след като на машиниста на маневрената машина му е прилошало.

Той подчерта, че инцидента е лек. По думите му пътнически влак за Пловдив е бил ударен от друга композиция, която е трябвало да бъде позиционирана на същия коловоз. Гвоздейков подчерта, че машинистът на другата композиция не е успял да спре на безопасна дистанция. Министърът уточни, че скоростта с която се е движела композицията е била между 16 и 25 км/ч.

Гвоздейков е категоричен, че катастрофата няма нищо общо с извършваните ремонти на инфраструктурата на Централна гара - София.

В началото на месец май бе въведена промяна в движението на влаковете в района на Централна гара - София заради ремонт на част от коловозите. Ремонтът обаче предизвика закъснения и принуди НКЖИ да предприеме допълнителни мерки за организацията на движението на влаковете.