Видният екозащитник от Стара Загора Петко Петков, чиято кола беше запалена миналата седмица в областния град, сподели, че е получавал лични заплахи от общисни съветник.

Пред БНР защитникът на парк "Бедечка" обясни, че е получавал лични заплахи и преди, което за него е достатъчно основание да твърди, че автор на покушението срещу него е представител на местната власт, в лицето на общински съветник.

"Мога да гарантирам, че абсолютно всички отговорни институции правят всичко възможно, за да бъде установен извършителят или евентуално поръчителят", обясни Петков.

Защитниците на Бедечка спасиха около 300 дка парк

Защитниците на Бедечка спасиха около 300 дка парк

"Запазете Бедечка" постепенно ще се преобразува в група за граждански контрол

Според природозащитника целият случай е свързан с каузата "Бедечка". "Заплахите, които съм получавал не са само от въпросния човек, но и от няколко от собствениците не терени в парка", разкри още той.

Припомняме, в края на миналата седмица, на 19 януари, петък, неизвестен извършител запали спортния автомобил на Петко Петков. Припомняме обаче и че освен член на неформалната група "Запазете Бедечка", Петков е и един от организаторите на протестите срещу застрояването на Пирин.

Хиляди скандираха: "Пирин е в беда, спасете го сега!"

Хиляди скандираха: "Пирин е в беда, спасете го сега!"

ЮНЕСКО не е уведомен надлежно за случващото се в природния парк