Екшън между полицаи и бегълци се разигра по столичните улици посред бял ден. Около 11.30 часа в района на ул. "Опълченска" и "Одрин" патрулиращи полицаи от столичното Трето Районно управление са забелязали трима младежи със съмнителен вид и поведение. Когато униформените опитали да ги проверят, тримата побягнали, съобщават от пресцентъра на МВР.

Последвало преследване и минути по-късно единият от бегълците бил засечен. Той оказал яростна съпротива на органите на реда и при поставяне на белезниците, захапал ръката на полицая.

Служители от намиращия се в близост полицейски екип се включили в акцията по задържането на останалите младежи. Докато преследвали втория от групата в района на бул. "Тодор Александров" и "Сливница" таксиметров автомобил блъснал единия от униформените. След това таксиджията избягал.

От МВР уточняват, че пострадалите служители на реда са откарани в болница, за да бъдат прегледани и да им бъде оказана медицинска помощ.

В Трето Районно управление са задържани двама столичани на 16 и 18 години. Третият младеж и избягалият шофьор се издирват.

По-късно от МВР съобщиха, че е задържан и третият от групата. 18-годишният беглец е спипан в района на "Овча купел". При обиск, полицаите открили у него пакетче със суха тревиста маса.

Младежът е отведен в ареста на Трето районно управление.