Фалшиви печати на Специализираната прокуратура, Министерството направосъдието, общината и полицията във Враца, както и на нотариуси и търговски дружества, са намерени и иззети при извършено повторно претърсване в офис, използван от четири лица, обвинени за участие в организирана престъпна група за измами във Враца, съобщават от прокуратурата. 

На 5 март тази година Спецпрокуратурата привлече към наказателна отговорност адвокатка от града, нейната дъщеря (която се е представяла също за адвокат), както и двама мъже, осъждани за измами.

Тогава в офиса на един от обвиняемите бяха намерени и иззети огнестрелни оръжия, боеприпаси и наркотици. В друго помещение, ползвано от групата, бяха открити фреза за изработка на матрици за неистински монети с номинал 1 лев и самоделно взривно устройство от 400 г. тротил с дистанционно управление и магнит.

Разследването показало, че то е било предвазначено за поставяне под автомобил.

Престъпна група с участието на адвокат са разкрили от ГДБОП във Враца

Престъпна група с участието на адвокат са разкрили от ГДБОП във Враца

Намерили и самоделка, и фреза, и фалшиви документи

По искане на прокуратурата съдът остави в ареста двама от обвиняемите, а на другите участници (майка и дъщеря) определи по-леки мерки за неотклонение - "домашен арест" и парична гаранция.

След получено разрешение от СНС беше проведено повторно претърсване в офиса, ползван от престъпната група, където бяха намерени и иззети доказателства, разкриващи нови насоки на дейността й - в частност на освободените с по-леки мерки жени. Същите са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, който ще поиска от съда да бъдат задържани за постоянно.