Соченият за наркобос номер едно в Югозапада Васил Маникатов ще бъде съден в Гърция. По време на днешното заседание съдия Маргарита Коцева уважи двете европейски заповеди за арест, издадени от властите в Атина, информира infomreja.bg

Гърция поискаха екстрадицията му заради разпространение на около 4 кг хероин през 1996 година. Той е обвинен, че на неустановена дата, но преди 28 април 1996 година, е продал в родния си град Сандански дрогата на двама гръцки граждани.

"Не познавам хората, за които съм обвинен, че съм продал дрога. Не се признавам за виновен. Искам да започна живота си начисто", изтъкна Маникатов.

Защитата му заяви, че ще обжалва решението на благоевградските магистрати. Адвокат Илия Янев посочи, че двете заповеди за арест са пълни с неточности.

"В документите, издадени от властите в Атина, не са посочени конкретно датата и мястото на извършеното престъпление. Още повече че в периода преди април 1996 година моят клиент е излежавал присъда в гръцки затвор", коментира Янев.

Васил Маникатов е една от жертвите и на групата за отвличания на "Наглите". Той беше похитен, докато излежавал присъда в затворническото общежитие с лек режим в Казичане. Отвлечен бил, докато чакал в колата жена си и дъщеря си.

Маникатов вече е давал показания срещу „Наглите", в които обясни как е дал 241 000 евро, за да бъде освободен.