Биреният бранш е най-легалният. Това стана ясно по време на временната комисия в Народното събрание за борба с контрабандата, на която бяха изслушани представители на службите.

Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов отчете щети от контрабанда за 35 милиона лева и 91 000 евро. С тези средства се финансира сивата икономиката и организираната престъпност.

Всяко разклащане в държавата - рай за контрабандата, размишлява Борисов

Всяко разклащане в държавата - рай за контрабандата, размишлява Борисов

Отчитат около 7,8% ръст спрямо същия период на 2016 година

Контрабандни цигари внасяме от съседките ни Гърция, Турция и Македония. През тази година антимафиотите констатират намалена контрабанда от Турция. Основният внос идвал от Гърция и Македония. Стоката се пласирала в малки магазини в ромските махали.

В Испания, Австрия и Унгария са "хванати" 16 фабрики за нелегални цигари с българско участие. На 7% е спаднала търговията с нелегални цигари, стана ясно от думите на Ивайло Спиридонов.

Девет широкомащабни операции за нелегални горива е направила ГДБОП. Над 400 обекта за съхранение на гориво са инспектирани от антимафиотите. 55% от проверените обекти са запечатани.

Хакери от Македония и България хакнали сървъра на АМ "Митници". Групата обаче е разбита.

22-годишен е създателят на вируса за контрабанда

22-годишен е създателят на вируса за контрабанда

Има съмнения, че по този начин се е копирала и схема за превоз на наркотици

С над 100% е завишен приходът от ДДС на контролираните от службите обекти. Има дисциплинаране на сивия сектор, отчитат като цяло от ГДБОП.

Задържали са шест тона вино и солидни тонове спиртни напитки. Шефът на Национална полиция Христо Терзийски обясни, че 5 876 424 къса контрабандни цигари са хванати до 9 октомври 2017 година.

33 900 литра нелегални високо алкохолни напитки са заловени през 2016 година. Заместник-председателят на ДАНС Николай Ненков на свой ред изтъкна, че 154 информационно-аналитични справки са дадени на останалите органи в сферата на контрабандните стоки. 21 специализирани операции са извършени от 2016 до момента, като щетите са възлизат за над 100 милиона лева, каза Нанков.

Той отчете добрата работа с останалите институции. Сива търговия се осъществява през интернет, стана ясно още от думите му. Изнесените доклади впечатлиха социалиста Стефан Бурджиев. Стана ясно, че държавата е на мястото си, похвали той службите за акциите.
Това втрещи съпартиеца му Драгомир Стойнев. Ще се разберем после, пошегува се той с неочакваната похвала за кабинета "Борисов-3", дошла от страна на червената опозиция.