Антимафиоти от ГДБОП са разбили канал за нелегален внос на товари от Китай.
При операцията са били арестувани 15 души, сред които и трима митничари от Аерогара София, съобщава Дарик радио.

Каналът за контрабанда е действал 2 години.
Сред внасяните стоки са мобилни телефони, компютърни части, дрехи и маратонки както и черна и бяла техника.

Според неназован от Дарик източник сред арестуваните са известните митнически инспектори Радослав Живков-Джими и Ивайло Разложки-Тихия.
ГДБОП е арестувала Джими в дома му в столичния квартал „Бъкстон", а Ивайло Разложки - Тихия е задържан в хотел в курорта Слънчев Бряг.
Третият от митничарите, замесени в канала - Георги Георгиев - Пурата, в момента е в болница и затова не е задържан.

Малко по-късно в свое изявление Агенция "Митници" потвърди информацията, като уточни, че единствено Разложки е служител на митница Аерогара "София", където работи като младши митнически инспектор. Останалите не са служители на митниците.

Според разпространената информация агенцията в сътрудничество с ГДБОП е предоставила предварителна информация и данни, които да подпомогнат разкриването на престъпна дейност, свързана с нерегламентиран внос на мобилни телефони.
Митническата администрация е оказала пълно съдействие за провеждането на операцията.

Според Дарик радио каналът е контролиран от хора на Косьо Самоковеца, който беше застрелян преди няколко години в Амстердам.

Сред босовете на канала са били Радослав Живков и Георги Георгиев - Пурата. Двамата са осигурявали преминаването на контрабандните стоки през границата до специални депа, от където се разпределяли за различните райони на страната.

Сред задържаните има и спедитори, които са уреждали митническите документи за преминаване на китайското карго.