ГЕРБ и ДПС саботират комисията за Нотариуса. Тази позиция изрази пред медиите в Партийния Бойко Рашков. Причината е, че се събрали много данни, че има връзка между Мартин Божанов и Пепи Еврото, а и вече имало данни за политическо влияние. И вчерашното заседание показало, че ГЕРБ и ДПС се страхуват докъде ще стигне комисията. Много граждани, юристи и адвокати ще бъдат изслушани, които ще осветлят влиянието върху съдебната система.

Рашков смята, че Божанов и Еврото нямало как да осъществят дейността си без влияние на по-високо ниво. Той има основание да смята, че Божанов и Пепи Еврото са били ориентирани кого да изнудват.

Рашков също така смята, че Делян Пеевски има връзка с Пепи Еврото и с "други известни лица на по-късен етап". Депутатът не изключи взаимодействие между тях. Рашков не споделя мнението, че комисията е създадена с предизборни цели. Парламентът не трябва да престане да изпълнява своите дейности по закон, заяви още бившият вътрешен министър и посочи - в кабинета на Бойко Борисов се осъществявало влиянието върху съдебната система, но не само в неговия.

ГЕРБ и ДПС обявиха комисията "Нотариуса" за предизборно тричане и цирк

ГЕРБ и ДПС обявиха комисията "Нотариуса" за предизборно тричане и цирк

ДПС ще отстранява Никола Минчев като председател на комисията "Нотариуса"