Мартин Божанов - Нотариуса е треторазряден измамник. Създадоха временна комисия, за да си правят политическо фойерверки. Това заяви пред журналисти бившият главен прокурор Иван Гешев.

Той посочи, че съди за клевета правосъдният министър Атанас Славов и Емануил Йорданов. Ние може би единствената държава в ЕС, където съдят за клевета министъра на правосъдието. Това е съдебната реформа на г-н Славов - да говориш лъжи по телевизията. Представете си какво прави със законите и всичко друго, подчерта Гешев.

По отношение на списъкът с магистрати, посещавали SS клуб, в който фигурират имената на следователи и хора от спецсъда, той заяви, че този списък най-вероятно някой депутат си го е написал и си го е пуснал. По думите му целта на списъка е да дискредитира определен кръг хора.

Иван Гешев е категоричен, че никога не е посещавал въпросния клуб и не е ходил никъде другаде освен в станциите на прокуратурата през последните четири години.

Бившият обвинител номер едно отправи критики към управляващото мнозинство. Според него сглобката е съсипала правосъдието и го е овладяла политически. Той подчерта, че престъпността се е върнала на нивото от 90-те години.

Гешев запита защо НС не е създало временни комисии за хора като Алексей Петров, Петьо Еврото и Къро.

Гешев съди Атанас Славов и Емануил Йорданов за клевета

Гешев съди Атанас Славов и Емануил Йорданов за клевета

Той очаква вменяемостта на Славов да бъде изследвана, чрез съдебно-психиатрична експертиза