Бившият главен прокурор Иван Гешев ще съди министъра на правосъдието Атанас Славов и Емануил Йорданов за клевета. Това стана ясно от позиция на Справедливост за България, изпратена до медиите.

Отстраненият обвинител номер едно е категоричен, че Славов и Йорданов са лъжци. Гешев подчертава, че не е сигурен дали правосъдният министър може да осъзнава свойството и знамението на извършеното от него, предвид обстоятелството, че е сравнил бившият главен прокурор с Господ.

Гешев поясни, че очаква вменяемостта на Славов да бъде изследвана, чрез съдебно-психиатрична експертиза в хода на съдебното производство.

По думите му яростните атаки срещу него и Справедливост за България са индикация, че "политическият боклук" се е уплашил от хората.

Според генерал Патън, ако се въргаляш в калта с прасе, ти ще се окаляш, а на него ще му хареса. Е, нека се търкалят на воля, изтъква Гешев.

Тъжното е, че ни управлява политически отпадък който превръща държавността ни в руини. Затова, за да оцелеем като нация и държава, трябва да ги изхвърлим на бунището на историята, каза още той.

Контактите на Нотариуса - до най-високото ниво в съдебната система?

Контактите на Нотариуса - до най-високото ниво в съдебната система?

Атанас Славов: Очевидно всичко се случва толкова бавно, че цялата история може никога да не се разплете