Депутатите приеха общ проект на решение за създаване на Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса. Той бе сформиран от обединяването на предложенията на ГЕРБ и ДПС от една страна и това на ПП/ДБ.

В комисията ще се проверяват и факти и обстоятелства относно наличието на нерегламентирано влияние в правосъдната система и обвързаност на представители на съдебната власт, несъвместими със стандартите за независимост и професионална етика. Вносители са Кирил Петков, Теменужка Петкова, Халил Летифов и група народни представители.

Народните представители гласуваха със 191 гласа "за", без "против" и само с един глас "въздържал се".

Временната комисия ще работи 3 месеца и ще се състои от 17 народни представители - 5 от ГЕРБ-СДС, 4 от ПП-ДБ, 3 от "Възраждане", 3 от ДПС, 1 от "БСП за Българя" и 1 от "Има такъв народ". Тя бе оглавена от заместник-председателя на 49-то Народно събрание и депутат от ПП-ДБ Никола Минчев, а зам.-председатели ще са Хамид Хамид от ДПС и Маноил Манев от ГЕРБ-СДС.

Останалите членове на комисията са както следва:

ГЕРБ-СДС - Рая Назарян, Марин Маринов, Росица Кирова и Александър Ненков.

ПП-ПБ - Людмила Илиев, Настимир Ананиев и Мирослав Иванов

"Възраждане" - Александър Арангелов и Ивайло Чоргов.

ДПС -Гюнер Ахмед и Ертен Енисова.

"БСП за България" - Атанас Зафиров

ИТН - Гроздан Караджов.

По-рано по време на дебатите за създаването на временната комисия депутатът от ПП-ДБ Бойко Рашков заяви, че тя ще бъде неефективна. По думите му това е хвърляне на прах в очите на хората.

Бойко Рашков: Комисията за Нотариуса и клуб SS е прах в очите

Бойко Рашков: Комисията за Нотариуса и клуб SS е прах в очите

А в Народното събрание имало лице на корупцията - Делян Пеевски