Главният прокурор Иван Гешев се надява случаят със заловените руски шпиони да не послужи отново за разединение, а за обединение на българските граждани. На брифинг пред журналисти Гешев се надява да не се разделяме по всякакви признаци от десетилетия и да не забравяме, че преди всичко на първо място сме българи.

"Надявам се да се обединим на основата на това, че обичаме родината - дума, която сме започнали да забравяме, ...(да се обединим, бел.ред.) на това, че сме българофили, а не българофоби, за това, че защитаваме българския интерес, а не го продаваме за жълти стотинки. Не мразим чужда държава, а сме длъжни да защитим България", изтъкна Гешев.

Двама военни са арестувани, потвърди МО

Двама военни са арестувани, потвърди МО

Те са заподозрени за изнасяне на класифицирана информация

Той обясни, че случаят е без аналог в новата ни история, а и след 1944 г. Лично Гешев е дошъл на брифинга на прокуратурата, с мотив да каже на хората, че могат да се гордеят с българските служби за сигурност, с ДАНС, служба военно разузнаване, които в последните години възстановили своя професионален капацитет, силно пострадал в годините на прехода.

"Искрено се надявам това да е траен процес, защото това е в интерес не само на България, а и на всеки един българин", категоричен бе Гешев.

Той открои съществения принос на министъра на отбраната и на ръководителя на военното разузнаване Велко Атанасов.