Зам.-главният прокурор Иван Гешев заяви, че оценяването на Специализираната прокуратура се е превърнало в залог на делото "Иванчева".

"Но това е дребна битка на фона на голямата борба с корупцията, обикновен криминален случай, който скоро вероятно няма да се повтори, защото е направен много елементарно и никой не взима пари по този начин", заяви Гешев пред Нова телевизия.

Иван Гешев: С делото "Иванчева" искаха да ударят Спецпрокуратурата
Обновена

Иван Гешев: С делото "Иванчева" искаха да ударят Спецпрокуратурата

При оправдателни присъди щяло да има оставки и закриване на Спецпрокуратурата

По думите му делото срещу бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова е станало важно заради интересите, които седят зад него.

"Дребните политически интереси на някакви образувания, които се наричат партии, се съчетаха по странен начин с тези на олигарсите, които са в ареста. Съчетаха се с интересите на хората, които се укриват в Сърбия. Съчетаха се с личностни интереси", каза Гешев.

Според него така се получило едно голямо кълбо от интереси, което превърнало това дело в толкова интересно и толкова медийно.

В понеделник Иванчева бе осъдена на първа инстанция на 20 години затвор за подкуп в особено големи размери.

Според зам.-главния прокурор все още не са ясни мотивите на съда. Затова не се знаело и за какво точно Иванчева, ексзаместничката й Биляна Петрова и предшественикът й на поста в столичния квартал Петко Дюлгеров са признати за виновни - дали за искане или за получаване на подкуп.