Главният прокурор Иван Гешев е в град Истанбул в Турция за участие в първата паневропейска регионална конференция на Международната асоциация на прокурорите.

Домакин на форума е главният прокурор на Турция Бекир Шахин. Символичен повод за домакинството е и 100-годишнината от основаването на турската република. Събитието е на тема "Ефективни разследвания в ерата на дигитализацията". В конференцията ще участват ръководителите на прокуратури и разследващи органи от Европа, Централна Азия, САЩ, съобщиха от пресцентъра на българската прокуратура.

Форумът ще бъде открит от Бекир Шахин, главния прокурор на Азербайджан и вицепрезидент на Международната асоциация на прокурорите Камран Алиев, турския правосъден министър Боздаг и председателя на Върховния касационен съд Мехмет Акарджа.

Работната програма е фокусирана върху разследването на различни видове престъпления и разкриването им в контекста на напредъка на дигитализацията в световен мащаб.

Припомняме, че в понеделник беше съобщено за взрив до автомобила на Иван Гешев, като стана ясно, че е бил тръгнал за Турция, но в последния момент е променил маршрута си, за да се включи в събитие в страната.

Следствието все още не знае дали има заподозрян за атентата срещу Гешев

Следствието все още не знае дали има заподозрян за атентата срещу Гешев

НСлС работи по всички версии и не изключва извършителите да бъдат и чужди граждани