Все още нямаме информация дали има заподозрян за опита за покушение срещу главния прокурор. Поради спецификата на разследването и обществения интерес се изисква високо ниво на конфиденциалност и не може да се каже цялата информация, с която разполага следствието.

Това заяви заместник-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ясен Тодоров пред БиТиВи за опита за атентат, извършен срещу главния прокурор Иван Гешев.

Той може да потвърди всичко казано от директора на НСлС Борислав Сарафов. Не изключваме нито една версия - това е внимателно подготвян атентат, така че не можем да изключим нищо. Назначените експертизи трябва да дадат отговор на много въпроси, обясни Тодоров.

"Огромен късмет има главният прокурор, че се е прибирал с брониран автомобил", каза Тодоров и добави, че атентатът е бил старателно подготвен и добре организиран във времето. Дали извършителите на това деяние са имали намерение да поставят другаде взривно устройство, все още не се знае. Свидетелските показания също ще спомогнат за изясняването на истината по случая.

Ясен Тодоров уточни, че следствието работи по всички версии и не изключва извършителите да бъдат и чужди граждани. "Това, което се случи с главния прокурор е върхът на айсберга. Вероятно главният прокурор се движи и с небронирани автомобили, но разпадът на държавността води да възраждане на престъпността", коментира той.

Международни експерти се включват в разследването на инцидента с кортежа на Гешев

Международни експерти се включват в разследването на инцидента с кортежа на Гешев

Всичко изказано до момента по отношение на това какво е взривното устройство и какъв е тротиловия еквивалент са предварителни хипотези