Гипсова чиния, поставена като декорация на стената е паднала върху главите на 3-годишните близнаци, които бяха приети вчера в университетска болница "Св. Георги" в Пловдив. Това става ясно по думите на директора на полицията в града Атанас Илков, цитиран от "24 часа".

Майката на бебетата - 38-годишната Иванка Стефанова беше освободена от ареста късно снощи с постановление на наблюдаващия прокурор. Срещу нея няма повдигнато обвинение.

3-годишно дете е прието в тежко състояние в Пловдив

3-годишно дете е прието в тежко състояние в Пловдив

Разследват дали детето не е пострадало от домашно насилие

"Нямаме данни за домашно насилие", заяви Атанас Илков. Повторен оглед е извършен в апартамента, където жената е живяла с децата си. "Това, което разказва майката, отговаря на ситуацията", обясниха от полицията.

Майката на децата е обяснила, че гипсовата чиния от стената е наранила главата на момченцето.

Те тежат едва по 9 кг. и са недохранени.

Съседи на Иванка твърдят, че никога не са я виждали да извежда децата. По тялото на момиченцето имало синини, а братчето й бил с мозъчен кръвоизлив. "Ще потърсим приемни семейства за децата", коментира пред bTV началникът на "Социална политика" в Пловдив Надя Танева.

Припомняме, на 19 февруари 3-годишно момченце ебеше прието в болницата в Пловдив. Детето е в тежко състояние. На детето е оказана спешна медицинска помощ и му е извършена животоспасяваща операция.