В Окръжния съд в Плевен е насрочено ново заседание по делото за незаконния износ на части и детайли с двойна употреба от "Бета" - Червен бряг за държава, с наложено от ООН оръжейно ембарго.

На първото заседание не бе даден ход на делото заради неявяването на адвоката на един от обвиняемите, съобщи БНР.

Пред съда днес отново ще застанат двамата бивши директори на машиностроителната фирма и председателят на стопанска кооперация в Казанлък.
Обвиненията срещу тях са за длъжностно престъпление, безстопанственост, контрабанда в особено големи размери и съставяне на неверни документи. Делото се гледа за втори път.

През март миналата година Окръжният съд в Плевен осъди обвиняемите общо на 32 години лишаване от свобода. След обжалване, съдебният казус бе върнат на прокуратурата за доразследване.

Междувременно в съда е постъпило и искане от защитата да бъде прекратено съдебното производство и делото "Бета" да бъде отново върнато на прокуратурата.

Внесена е и молба от синдика на "Бета" за включването на дружеството в процеса и е предявен граждански иск към обвиняемите за над 817 хиляди лева като обезщетение за нанесени имуществени вреди.