Делото за убийството на 24-годишния Мартин Борилски в Париж ще се гледа във Върховния касационен съд на 29 април. Това съобщиха от съда, информира БТВ.

Студентът по право е бил убит преди осем години в апартамента си в Париж. Той е бил прободен над 90 пъти, а лицевите му кости са били натрошени с тъп предмет.

Съдът ще заседава по протест на Апелативната прокуратура във Велико Търново, с който се иска отмяна на решението на съда във Велико Търново и връщане на делото за ново разглеждане от друг състав.

Частният обвинител и граждански ищец е подал жалба и също иска отмяна на решението и връщане на делото за ново разглеждане от друг състав на Апелативния съд във Велико Търново.
Подсъдимите по делото Георги Желязков и Стоян Стоичков бяха оправдани от първите две инстанции.

Припомняме, че френският посланик в София изрази учудването си от оправдателна присъда на Великотърновския районен съд, с която са оневинени двамата основни заподозрени за жестокото убийство на българския студент в Париж.

Същевременно, шестима френски адвокати изпратиха писмо до президента на Франция Никола Саркози с искане да се намеси в разрешаването на казуса Мартин Борилски.