Глобяват 13 от протестиращите шофьори в Добрич, които са участвали в блокирането на пътя от добруджанския град към Варна, съобщи БНР, позовавайки се на директорът на областната дирекция на МВР Никола Панчев.

По думите на Жулиян Минев, началник на КАТ, глобата е между 100 -300 лв. като при повторно деяние санкцията е по-висока и може да бъде отнета книжката.

Има актове на протестиращи за блокирано движение, призна Младен Маринов

Има актове на протестиращи за блокирано движение, призна Младен Маринов

Вместо полицай във всяко село, слагат камери и охранители

Отсечката от изхода на Добрич остана блокирана за около 30-40 минути при протест на 12 ноември.

Панчев поясни, че досега полицията не е използвала физическа сила и помощни средства срещу протестиращите и апелира законът да се спазва и да не се провокират полицаите.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов също отправи призив да се спазва общественият ред, да не се допускат вандалски прояви и провокации при заявените нови протести.

МВР пази регламентираните протести, увери Маринов
Обновена

МВР пази регламентираните протести, увери Маринов

На протестите има провокатори, сигурен е МВР шефът

От общината съобщиха, че четирима организатори, заявили за всекидневни протести през седмицата, са оттеглили уведомлението си с мотива, че се разграничават от проявеното вече гражданско неподчинение.

Протестни автошествия се очаква да има на 15 и 18 ноември по основните булеварди на Добрич, като недоволните шофьори накрая ще се съберат пред общината.