Където има заявени протести срещу горивата или нещо друго, говорили сме с общините и ще охраняване тези протести. Това заяви пред bTV министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

МВР обаче няма да охранява, а ще глобява нерегламентираните протестни действия.

Властите установили и хора, които несъмнено провокират ситуацията с органите на реда при протестнните действия. Това, според Маринов, свидетелства, че протестите на места имат и чисто политически характер.

Протестиращи не могат да блокират магистрали, напомня МВР

Протестиращи не могат да блокират магистрали, напомня МВР

Протестиращите са санкционирани

Припомняме, вчера от ведомството съобщиха, че протестиращите граждани не могат спонтанно да затварят магистрали или главни пътища като знак за обществено недоволство.
Маринов призова гражданите да протестират в рамките на закона, допълвайки, че за нарушенията има съставени актове и глобени хора.

Има актове на протестиращи за блокирано движение, призна Младен Маринов

Има актове на протестиращи за блокирано движение, призна Младен Маринов

Вместо полицай във всяко село, слагат камери и охранители

Министърът коментира и мониторинговия доклад на ЕК. Според него резултатите показват, че службите у нас вече се черпят с достатъчно доверие както в страната, така и от партньорите ни в Европа.

За първи път се затварят 3 от 6 показателя, припомни министърът.

ЕК продължава частично наблюдението на България
Обновена

ЕК продължава частично наблюдението на България

Временно прекратени са 3 мерки, но медийната среда се влошава, отчитат от ЕК

По думите на Маринов акциите на МВР за борба с корупцията по високите етажи продължават. Постигнали са високи резултати, очакват се присъди, допълни Маринов. Хората очаквали осъден политик, МВР работили в тази посока. Според Маринов обаче паметта на българите била къса.

Властта се похвали с мониторинговия доклад
Обновена

Властта се похвали с мониторинговия доклад

Реформите в България са в името на гражданите, не са за отчет, уверява Захариева

Митьо Очите - "Иска ми се час по-скоро да бъде върнат в страната от Турция", посочи Маринов. "Турската страна си спазва законите. Когато турски съд реши да го предаде на правораздаващите органи в България, всичко необходимо от наша страна е изпратено и направено.

Семейство Баневи - те са задържани, очаква се френският съд да разгледа искането за предаването им в България.

Арабаджиеви - обявени са за изтриване. МВР шефът обаче не сподели къде вероятно са те. Издирването продължава със всички възможни международни механизми за издирване на лица. В непрекъсната връзка сме с дирекцията за обмен на данни. Има сигнали за Франция. Възможно е, след като са приложени процедурите, всяка страна, член на Интерпол или Европол, е задължена да ги провери на напускане от страната и да ги върне в България.

Маринов отказа да коментира слуховете, че в хотел "Маринела" в София имало устройства за подслушване по време на европредседателстово. В МВР нямало такива сигнали.

Протестите заради цените на горивата и стандарта не стихват

Протестите заради цените на горивата и стандарта не стихват

МВР припомня, че няма протест, който да разрешава блокирането на магистрали и главни пътища