Граничните полицаи на ГКПП "Лесово" хванаха 3 350 кутии нелегални цигари, скрити в тайник в лек автомобил.

Установено е, че на 3 юни, около 22 часа, лек автомобил с турска регистрация пристигнал на граничния пункт в посока от Турция към България. В колата имало 2 пътници, които заявили на митническите служители, че не внасят стока за деклариране.

По искане на Гранична полиция превозното средство било селектирано за щателна проверка и насочено към митническо хале.

Шофьорът обаче се опитал да избегне проверката - той рязко сменил посоката на движение, напуснал зоната на граничния пункт и навлязъл на територията на България.

Колата-беглец била задържана от органите на МВР и върната с полицейски ескорт на пункта за митническа проверка, извършена съвместно със служителите на Гранична полиция.

В хода на инспекцията полицаите открили специално изграден тайник в пода на автомобила, в който били скрити 67 000 къса цигари или 3 350 кутии. Стоката нямала акцизен бандерол.

Снимка 297594

Източник: пресцентър МВР

Контрабандата стока е иззета, а турските граждани са задържани в Граничното полицейско управление в Елхово. По случая е образувано досъдебно производство.

Срещу шофьора са съставени 3 акта по Закона за митниците - за контрабандните цигари, използването на автомобил с тайник и противопоставяне на митническите органи при изпълнение на служебните им задължения.

Работата по случая продължава.