При днешната спецакция в Бургас срещу наркоразпространението са претърсени 10 адреса и са задържани 12 души. 

В претърсените адреси са открити основно марихуана и синтетични наркотици. Открити са и боен пистолет, бухалки, ловна пушка, везни, неголямо количество пари - евро. Основно са действали в Поморие, "Слънчев бряг", квартал "Мина Черно море" и "Рудник".

ГДБОП проверява всички, които влизат и излизат от Бургас

ГДБОП проверява всички, които влизат и излизат от Бургас

Тече мащабна операция, издирват наркотрафиканти

Интересното нещо, на което са се натъкнали полицаите е модерна инсталация за цялостно обзавеждане на нарколаборатория.

На извънреден брифинг Иван Гешев, административен ръководител на Специализираната прокуратура, уточни, че групата се е занимавала и със силови действия по отношение на дилъри, които или са отказвали да работят с тази група, или са извършвали действия, които са противоречали с интересите й.

По данни до момента групата е започнала през юни тази година. Целта към момента на разследващите и прокуратура е да се докаже престъпна дейност на 5 от задържаните лица.

Разбиха група, превеждала мигранти от Турция през Дунав

Разбиха група, превеждала мигранти от Турция през Дунав

Днес е разбита група, свързана с трафик на хора

"Това е група, която влияе на оперативната обстановка на област Бургас. Целта на днешната операция е да бъде елиминирана още една група, която разпространява наркотици на тази територия", обясни Ивайло Спиридонов.

Иван Гешев коментира пред журналистите, че е доволен от факта, че такива операции и спецоперации предизвикват все по-малко интереса на журналистите и се отразяват все по-малко в медиите. Това, по думите му, означава, че службите си вършат работата.