Адвокатите на сестрите ни коментираха присъдите, които постанови днес Върховния съд в Либия.

Хари Хараламбиев
Лично аз съм сломен, макар че не изключвах този вариант. Като че ли правото беше елиминирано не само от Апелативния, но и то Върховния съд на Либия. Трудно, трудно е да се коментира. Жалко е за правосъдната система на Либия. За голямо учудване Върховният съд отмени оправдателните присъди по останалите обвинения и призна всички до една по първоначално възведените обвинения, които вероятно ще бъдат търпени. От тук насетне започват жестоките политически разговори на най-високо ниво. Дано българките да се сдобият не само със свободата си, но дано и да съхранят живота си.

Пламен Ялнъзов
Това са присъдите на съд, който след преценка на фактите и обстоятелствата е преценил така. Аз не мога да кажа, че са протоколни, защото съдът се е запознал достатъчно внимателно с фактите и от там нататък е постановил присъдата, която е сметнал, че следва да бъде постановена. Това е вътрешното убеждение на съда. Това, че аз смятат, че тази присъда е несправедлива, няма абсолютно никакво значение за този съд.
Аз ги считам за невинни по всички обвинения. Оптимист съм, че ще се завърнат, тъй като имам усещането, че нещата ще приключат благополучно.

По-рано днес адвокат Марковски заяви, че либийското правосъдие е принесено в жертва.