Откриха хероин за 50 000 лв. при спецакция в Петричко, съобщава Нова телевизия.

Дрогата е иззета от къща в петричкото село Яворница. Собственикът на имота - известен наркотрафикант в Благоевградско, е задържан.

Още на 8 юни 49-годишният мъж е бил спрян за проверка на кръстовището на бул. "Васил Априлов" и улица "Напредък" в Пловдив. В колата му са били открити 2,52 грама хероин.

Той е криминално проявен и многократно осъждан по линия наркоразпространение. Само преди няколко месеца е бил освободен от затвора в Бобов дол.

Полицията установила, че мъжът често пребивава при своя "връзка" в Костенец, в жилище, ползвано за хероиново депо. Там живее 51-годишен мъж, който изтърпява наложена мярка "домашен арест" за разпространение на наркотици. Полицаите проникнали в барикадирания апартамент, където открили 6,4 грама хероин - остатъци по празни опаковки от вече изхвърлен наркотик. Впоследствие бил щурмуван и домът на 49-годишния в благоевградското село, откъдето били конфискувани близо 1,7 кг грама чист хероин. Иззети са също три електронни везни и още две вещества, използвани за примеси. Близо 900 грама е откритата "катка" и бяло вещество - лидокаин и кофеин с приблизително същото количество.

49-годишият мъж е добре познат на пловдивската полиция. Задържан е при две нейни акции през 2007 г. и 2009 г., като при последната от тях е разбита организирана престъпна група, която трафикантът е ръководел от затвора. Тогава са били арестувани и мулета, ангажирани в мрежа за разпространение на хероин в града.

Работата на полицията продължава.