Срещата между бизнесмените Георги Гергов, Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров, трябва да предизвика реакция в институциите, коментира председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов в БТВ.

По думите на Панов, срещата е преди избори и повикващият е член на Изпълнителното бюро на политическа партия. Сега се разбира, че има разследване и срещу двамата. Фактите подсказват, че трябва да има определена реакция на институциите и обществото. Президентът мълчи, а бъдещият премиер взема ролята на адвокат на Цацаров, счита магистратът.

Сегашната "хиперактивност" на прокуратурата Панов определя с цел за създаване на нови скандали, които да отвличат темата от въпроса, кой какво е поискал на срещата в ЦУМ.

"Ами ако те не са се разбрали и на база на това са тези акции на прокуратурата? (...) Никой не е завел под ръка главния прокурор при г-н Гергов, политик, който има отношение към обществените поръчки", допълва председателят на ВКС.

По думите му, "всеки, който прояви някаква критичност, изисква нещо от главния прокурор, да се свети името Му, е обект на медийни манипулации, лъжи. Във ВСС очаквам да ме тричат, линч - за това, че по някакъв начин съм въвел тази тема, касаеща главния прокурор".

Панов подчертава, че по никакъв начин не става въпрос за междуличностен конфликт с Цацаров.

Флашмоб с агнешки главички пред ВСС

Флашмоб с агнешки главички пред ВСС

Младежи с маски държат карантиите

Той посочва, че протоколите от събрания в съдилища преди предстоящите избори за нов ВСС ще бъдат публикувани на сайта на ВКС и по този начин ще отговори на всякакви обвиненията, че той е подлагал магистрати на натиск.

"Тези хора във ВСС работят по правила, начертани на бели покривки на хотел извън София, ярко пропагандирани ... Моите правила са приети и публикувани в "Държавен вестник", завършва Лозан Панов.