Всичко, което сме правили, са го правили и преди нас. Мнението на заместник-министър Христо Ангеличин е, че нищо не е направена, както не трябва.

Припомняме, днес по-рано от прокуратурата му повдигнаха обвинение за престъпление по служба - нередности в договор за закупуване на телефонни централи за посолствата ни в чужбина. Макар и от прокуратурата да не посочиха конкретно име, а "сигнал на гражданин", стана ясно, че това е депутатът от БСП и бивш външен министър Кристиан Вигенин.
Според обвинението Ангеличин е разпоредил на ръководителите на 12 задгранични представителства да заплатят на посочено от него търговско дружество сумата от 429 422 евро, без самата обществена поръчка да е била проведена. Ангеличин изказва и протест срещу начина, по който прокуратурата борави с числа, тъй като по думите му не може да се събират просто числата за 12 задгранични представителства.

В изявлението си пред журналисти Ангеличин посочи, че Кристиан Вигенин е правил същото: "Направил е една "малка" обществена поръчка и е започнал още две - до 70 000 лв. всяка. Разликата между него и нас е, че той е платил, ние не платихме. Аз имам обвинение - той не, посочва Ангеличин, цитиран от БТА.

Христо Ангеличин коментира и другото разследване от днес на служители от МВнР - за закупуване на самолетни билети и сключеното споразумение с МЗХ. По думите му това е легална форма за споразумение и те я предвидена в ЗОП.

Зам.-министър отрече да има познанство с който и да е било от тези фирми.

На въпрос дали не смята, че действията на прокуратурата са целенасочени и политически мотивирани, Ангеличин коментира, че структурата, която прави избори, е ЦИК, а не прокуратурата.
Той изрази надежда, че в прокуратурата работят по правилата и скоро всичко да стане публично достояние.

Ангеличин допълни ,че няма от какво да се притеснява и сънят му е здрав.