Гражданин е подал сигнала, след който Софийска градска прокуратура (СГП) погна да разследва ръководни длъжностни лица от Външно министерство за престъпление по служба и безстопанственост. Това обявиха на извънредна пресконференция представителите на държавното обвинение.

Припомняме, че по-рано от прокуратурата съобщиха, че е започнало разследване на служители на Министерството на външните работи заради договори за самолетни билети и хотели. Образувано е досъдебно производство срещу ръководни длъжностни лица от ведомството за престъпление по служба и безстопанственост.

Става въпрос за непровеждането на обществена поръчка от МВнР по реда на Закона за обществените поръчки за осигуряване на въздушен транспорт, хотелски настанявания и медицински застраховки при служебни пътувания за служителите на Министерство на външните работи. На ведомството са нанесени щети за хиляди левове.

Разследват служители на Външно заради договори за самолетни билети и хотели
Обновена

Разследват служители на Външно заради договори за самолетни билети и хотели

На ведомството са нанесени щети за хиляди левове

На брифинга от държавното обвинение не пожелаха да дадат подробности за този съвестен гражданин, който е подал сигнала. Аргументът им е, че производството е образувано вчера и е в ранен етап.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова увери, че има ли обвиняеми лица, ще информират за това.

На въпрос дали Христо Ангеличин, който в момента се сдобива с обвинение и по друго производство, е възможно да бъде подведен под отговорност и по този сигнал, от прокуратурата изтъкнаха, че тепърва ще се изяснява.

Би могъл да е министър, зам.-министър, директор на дирекция, коментира Арнаудова, като отклони журналистическите въпроси, насочени към конкретни лица.