Никаква проверка не е правена срещу мен, нито има причина такава да бъде извършвана. В това бе категоричен депутатът от ГЕРБ и бивш вътрешен министър Христо Терзийски.

Повод за спонтанния му брифинг в кулоарите на парламента бе публикуваното тази сутрин съобщение от МВР, че Специализираната прокуратура е отказала да образува досъдебно производство за участието в организирана престъпна група срещу бивш ръководен кадър в силовото ведомство, понастоящем депутат.

И прокуратурата, и МВР играели политически

И прокуратурата, и МВР играели политически

Докато не бъде отстранен Гешев, войната между МВР и прокуратурата нямало да води до ефективна борба с корупцията

"От колеги разбрах, че МВР е публикувало едно съобщение, което касае най-вероятно проверка, извършена от Вътрешна сигурност. Виждам, че се касае за бивш ръководен служител на ГД "Национална полиция" във връзка с извършена някаква проверка. Искам категорично да заявя - срещу мен не е правена такава проверка, не виждам защо би била правена, не съм викан в дирекция "Вътрешна сигурност", за да бъдат сваляни обяснения.

Съобщението на МВР, смята Терзийски, било продължаване на линията на разпалване на вътрешната война между МВР и прокуратурата.

На сходно мнение е и колегата му, също бивш МВР шеф Младен Маринов: "Тази война между МВР и прокуратурата ще доведе до ръст на престъпността."

МВР обжалва отказ на Спецпрокуратурата да разследва експолицейски шефове като част от престъпна група

МВР обжалва отказ на Спецпрокуратурата да разследва експолицейски шефове като част от престъпна група

Единият от висшите служители на ГДНП в момента е депутат