Полицаи откриха значителни количества контрабандни стоки при проверки в Пловдив и София.

В хода на проверки срещу незаконното съхранение и разпространение на акцизни стоки без бандерол служителите на реда в Пловдив спрели за проверка две леки коли.

Първият автомобил е бил управляван от 39-годишен жител на Брестовица. В него полицаите откриват и изземват 10 000 къса цигари без български бандерол. Във втората кола се предвижвали 39-годишен криминално проявен пловдивчанин и 18-годишно момче. В нея са били открити и иззети 30 000 къса цигари.

Същата мярка е наложена и спрямо 30-годишна жителка от Пловдив, която била хваната да превозва 175 кг. безакцизен тютюн в лекия си автомобил. 700 къса цигари са иззети и от друга жена - 40-годишна търговка от Асеновград, която на сергията на кооперативан пазар в града продавала нелегалните цигари.

След получен сигнал в столицата за нерегламентирана търговия служители на Второ РУ - СДВР организирали акция, в която била извършена проверка в жилището на 74-годишен столичанин. След проверка на жилището на виновния били открити над 10 000 къса цигари.

Хванатите с нелегални цигари са задържани за срок от 24 часа и срещу тях са повдигнати обвинения.