46 800 кутии цигари без бандерол са иззети при спецоперация във Видин. Двама души са задържани за срок до 72 часа. Единият от тях е видински пътен полицай, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Специализираната полицейска операция по противодействие на разпространението на нередовна акцизна стока е проведена вчера от служители на териториално звено "БОП" и ОДМВР-Видин.

При извършена проверка в складова база на ул."Цар Иван Асен ІІ" с наемодател 44-годишен видинчанин служителите на реда открили микробус "Рено" с видинска регистрация.

В товарния отсек на превозното средство са намерени 90 кашона, всеки от тях с по 52 стека цигари "Mond", без български акцизен бандерол - общо 46 800 кутии.

В хода на разследването е установено, че по пътя София-Видин микробусът е бил управляван от 38-годишен видински пътен полицай, а негов съучастник в транспортирането на стоката бил 47-годишен видинчанин.

По първоначални данни цигарите са  предназначени за продажба на територията на Видинска област. Двамата са задържани за срок до 72 часа.

По случая е образувано следствено дело по описа на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Видин.

Срещу полицейския служител в ОДМВР-Видин е започнало дисциплинарно производство.