В хода на специализирана операция, проведена на 15 юли на ГКПП - "Златарево", граничните полицаи спират за проверка товарен автомобил с македонски регистрационен номер. Превозното средство било управлявано от 51-годишен мъж от град Петрич.

Превозното средство било селектирано за щателна инспекция, при която граничарите открили тайник. В тайника те намерили и иззели общо 1 617 260 къса или 84 330 кутии цигари с македонски акцизен бандерол. Контрабандната стока възлизала на сумата от 556 000 лева.

Шофьорът е задържан в Граничното полицейско управление (ГПУ) в Златарево. По случая е образувано досъдебно производство и е уведомена окръжната прокуратура в Благоевград.

Граничарите хванали контрабандни цигари и на ГКПП - "Златоград". На 16 юли, неделя, в хода на специализирана полицейска операция срещу контрабандата през държавната граница, полицаите спрели за допълнителна проверка товарен автомобил, който влизал в страната.

Според документите в микробуса трябвало да се превозват дини. Вместо това полицаите установили, че в пода и тавана на микробуса има изградени тайници от вида двойно дъно. Оказало се, че 51-годишният жител на Златоград превозвал общо 200 000 къса или 10 000 кутии цигари, без акцизен бандерол.

Снимка 304397

Източник: пресцентър МВР

Водачът е задържан с за срок до 24 часа в ГПУ-Златоград. За случая е уведомена Окръжна прокуратура - Смолян и е образувано досъдебно производство.

Снимка 304402

Източник: пресцентър МВР