Двама рецидивисти, наскоро излезли от затвора, задържаха полицаите в Свиленград.

Мъжете са извършители на множество кражби от апартаменти в областта, като се подозира, че са "работили" на територията на цялата страна.

Единият от задържаните е от София, на 41 години, осъждан 34 пъти. Последната си присъда е излежал в софийския затвор до февруари тази година. Другият арестуван е на 43 години, осъждан шест пъти. Само през вчерашния ден те са разбили пет апартамента в Свиленград. След подадените сигнали от потърпевши са предприети действия и крадците са заловени на територията на Ивайловград.

Те са се предвижвали с автомобили под наем, вземани от софийска фирма. При задържането са били с "Фиат Пунто", а при обиск в колата им са намерени част от откраднатите вещи.

Крадците са вземали от апартаментите само пари, паспорти и ценности. Паспортите са продавали в София срещу 500 лева единият. При обиска на колата паспортите са били скрити под капачката на резервоара. Двамата действат заедно от около 10 години, като дори са поставяли рекорди помежду си. Така единият от задържаните бил извършил 18 кражби за един ден.

Информацията е на Дарик радио.