37-годишен мъж, заподозрян за тежко престъпление, е задържан от екипи на СОБТ, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов на брифинг в с. Орешник, община Тополовград, област Хасково след сигнал днес за открит мъртъв 72-годишен мъж.

По информация на НоваТВ, е задържан легионера, издирван за убийството на фелдшера в Орешник72-годишният фелдшер бе открит в здравната служба на тополовградското село Орешник, а сигналът до полицията е подаден във вторник сутрин. Възрастният мъж е имал следи от насилие по главата, според първоначалните данни.

МВР допълва, че създадена организация и заградителни дейности, като разследващите се ориентирали бързо и се насочили към човек от селото, който може да е евентуалният извършител.

Предприета е специализирана полицейска операция с участието на екипи от Гранична полиция. След обстоен анализ, имайки предвид предишни действия на заподозрения, е извикан екип на СОБТ и са предприети мерки за сигурността на местните хора.

Заподозреният е локализиран в дома му, служители на Института по психология са осъществили контакт с него, изведен e от жилището и е задържан без използването на оръжие.

До момента няма сигнали от местните хора, че задържаният е проявявал агресия. Към момента 37-годишният е бил под парична гаранция, определена му във връзка с предишна случка, когато е задържан в столицата през декември 2018 и по образувано досъдебно производство, уточни директорът на ГД "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски.

Огледът на мястото продължава, както и другите процесуално-следствени действия, образувано е досъдебно производство, съобщи окръжният прокурор Д. Дойчев. Мястото, където е намерена жертвата сочи, че е възможно смъртта на медицинския специалист да е настъпила при и по повод изпълнение на служебните му задължения. Разследването продължава под ръководството на наблюдаващия прокурор.

По-рано стана ясно, че служителите на реда издирват бившия легионер Иван Пачелиев за изясняване на съпричасността му към престъплението.

Припомняме, преди повече от година Пачелиев беше задържан от полицията, след като стреля по служители на реда и се барикадира в къщата си.

Издирват легионера от Орешник заради убийство на фелдшер

Издирват легионера от Орешник заради убийство на фелдшер

Полицията подозира, че той има връзка с престъплението