Задържаха мъж залепил по тялото си 1, 538 кг хероин в пакети. Част от дрогата била и в ръчната му чанта. Странните пакети бяха открити и иззети при съвместни действия служители на митнически пункт Лесово, съобщиха от Агенция "Митници".

Нарушителят е български гражданин, пътувал сам с лек автомобил с българска регистрация от Турция за България. На Лесово автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка при съвместни действия на служителите от Агенция „Митници", ГДБОП и „Гранична полиция".

При митническата проверка на колата, включително и с рентгенова апаратура, не са открити тайници или съмнителни обекти. При извършения личен преглед на шофьора митническите служители откриват, че около кръста му са увити с тиксо два пакета, съдържащи прахообразно вещество. От чантата, която е носел през рамо, е иззет още един пакет с кафеникав прах. При извършения полеви наркотест веществото и в трите пакета реагирало на хероин.

Срещу шофьора е образувано досъдебно произвоство по чл. 242 ал. 2 от НК по описа на Митница Бургас, което се провежда от резследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.

Наркотикът с общо тегло 1, 538 кг е иззет. Това количество е достатъчно за 15 000 дози на черния пазар, а стойността му по цени на съдебната система е до 200 000 лева.