Полицаи иззеха незаконно притежавани оръжия и боеприпаси и издирван мотоциклет от чатен дом в Копривщица.

На трети май, сряда, в хода на полицейска операция, служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в ОДМВР- София и колегите им от РУ- Пирдоп направили обиск на частен дом в Копривщица.

При претърсването на дома служителите на реда открили двуцевна пушка, за която обитателят на имота нямал законно разрешително за притежание.

В къщата са открити още въздушна пушка, един ловен и 24 бойни патрони, металотърсач, 23 старинни монети, 230 литра алкохол без български акцизен бандерол, както и мотоциклет, обявен за издирване.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Полицията продължава разследването, за да установи дали човекът е съпричастен към други престъпления.

От МВР съобщи и за друг случай за незаконно притежавано оръжие.

След получен сигнал за съхранение на незаконно оръжие, полицаи проверили частен дом в село Спанчевци. В жилището на 43-годишния мъж органите на реда открили ловна пушка "ИЖ", 12 калибър. Оръжието било със заличен сериен номер. На мястото са открили и боеприпаси.

Мъжът е задържан. По случая е образувано досъдебно производство. Установява се как оръжието се е оказало в 43-годишния мъж и дали не е откраднато.