Имотна измамничка е задържана след разследване на криминалисти и икономически полицаи от Първо и Четвърто районни управления.
Криминално проявената и осъждана Р.П. на 49 години действала по една и съща схема - издирвала самотни заможни възрастни жени, представяла се за медицинска сестра и сключвала с тях договор за гледане. Междувременно се добирала до документите на стопанките, теглела пари от сметките им и отмъквала бижута, ценности и важни документи от жилищата им.

Преди два месеца измамничката научила за болна 58-годишна жена, която живее сама в голям апартамент на бул. „Васил Левски". Наела квартира в същата кооперация и побързала да се сближи с нея. Докато собственичката се лекувала в столична болница, Р.П., която имала достъп до жилището й, откраднала каса с 3000 лева, 300 щатски долара, златни накити и нотариални документи.

По-късно служители на „Икономическа полиция" от Четвърто РУП узнали за жена, която иска да прехвърли на свое име чужд апартамент и търси нотариус да осъществи нелегалната сделка. В хода на разследването полицаите установили самоличността на измамницата.

Междувременно станало ясно, че Р.П. успяла да изтегли от сметката на столичанката над 25 000 лева, а крадената метална каса с пари и документи дала на своя приятелка за съхранение. Тя доброволно ги е предала в полицията. При претърсване на наетия от Р.П. апартамент полицаите открили пръстен с диамант, собственост на измамената комшийка.

Р.П. била задържана в Първо районно управление. Срещу нея са образувани досъдебни производства по чл. 195 ал.1 т.4 вр. чл.194, ал.1 и по чл. 318 от НК. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура на Р.П. е взета постоянна мярка „задържане под стража". Тя е регистрирана в полицията за имотни измами и е осъждана за този род престъпления.