Криминалисти от ОДМВР-Враца са хванали нападателите на слепия пенсионер, който беше пребит и ограбен в село Трънак в сряда.

Разследването е започнало веднага, след като към 12.00 часа на 8 юни кметът на селото подал сигнал в полицията, че 76-годишен местен жител бил открит в дома си в безпомощно състояние. Мъжът бил с множество наранявания, причинени му от нанесен побой, информират от полицията. Веднага била пратена оперативна група, която е извършила оглед на място. Установено било, че след побоя над дядото е задигната сума пари. Пострадалият е откаран в болница, където медиците продължават да се борят за живота му.

В хода на разследването са установени и задържани четирима мъже от същото село, на възраст от 18 до 38 години, двама от които са рецидивисти. За момента са задържани за срок до 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.

Сляп пенсионер е в болница след побой от крадци

Сляп пенсионер е в болница след побой от крадци

Извършителите се издирват

По-късно от държавното обвинение съобщиха, че четиримата задържани ще бъдат изправени пред съда.

По данни на прокуратурата нападението е извършено във времето от 23:30 до 00:30 ч. в нощта на 7 срещу 8 юни 2022 г. Задигнатите пари са 1500 лв. Нападнатият бил на 75 години. Бил удрян по главата и тялото, с което му е причинена средна телесна повреда.

Задържаните са на 18, 20, 34 и 37 години. Повдигнатите им обвинения са за грабеж, извършен в съучастие и придружен с причиняване на средна телесна повреда. 37-годишният нападател е извършил престъплението и в условията на опасен рецидив. Предстои Окръжна прокуратура-Враца да внесе в съда искания за оставането им в ареста.