Петима са задържани за опита да ограбят Роженския манастир. Работата по случая и изясняването на мотивите за посегателството продължават, заяви директорът на ГДНП главен комисар Христо Терзийски.

Около 20 и 47 часа на 18 септември полицейски служител от РУ-Сандански получават обаждане от Роженския манастир с информация за извършено престъпление на територията на обителта. Според съобщеното, след като неколцина влезли на територията на манастира, завързват свещенослужител и взимат различни лични вещи и собственост на манастира.

След сигнала незабавно е сформирана група за оглед и под ръководството на РП-Сандански, като за по-малко от 24 часа са извършени три огледа, четири претърсвания, приобщени са множество материали, включително и документи, намерени са вещи и са събрани множество доказателства.

Със заповед за задържане до 24 часа са задържани петима жители на различни населени места на територията на община Сандански, като работата по установяването на тяхната съпричастност съм случая продължава. Част от тях са криминално проявени.

Установява се и местонахождението на още двама души. Продължава работата за изясняване на причините и целите на извършеното престъпление.

По-рано, по информация на БТВ, обирджиите не са носели маски, охранителните камери ги заснемат и властите успяват да ги идентифицират Един от тях е задържан в Кърджали, друг в София, а другите в Петрич и Сандански. Те счупили камерите, но забравили тази над вратата.

Въоръжени ограбиха Роженския манастир
Обновена

Въоръжени ограбиха Роженския манастир

Завързали са свещеника…