В късния следобед вчера, в служебния си кабинет е задържан директорът на Териториалното поделение "Държавно горско стопанство" в Силистра инж. Георги М., след като поискал и взел 4600 лева като "такса спокойствие".

Директорът е изнудвал и е злоупотребил със служебно положение, като е искал по 500 лева на камион от концесионер, извършващ дърводобив в държавни гори.

Провеждат се активни действия по разследването по досъдебното производство. След анализ на събраните доказателства наблюдаващият прокурор ще поиска мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Окръжната прокуратура в Силистра повдига обвинение на Георги М., което се наказва с лишаване от свобода от 3 до 10 години, глоба до 20 000 лева и лишаване от право да заема определена длъжност и да упражнява определена професия. Той е задържан за срок до 72 часа.

Задържаха шефа на горските в София

Задържаха шефа на горските в София

Разследват незаконен добив на дърва в София и Своге и претърсват жилища на длъжностни лица

Припомняме, на 18 септември от Специализираната прокуратура претърсиха служебни помещения в Регионална дирекция по горите - София и в Държавно горско стопанство - Своге. Имаше претърсвания в жилища в София и Своге, както и в база в село Батулия, община Своге.

Престъпната група от Регионална дирекция по горите - София и Държавно горско стопанство - Своге се е занимавала освен с незаконен добив и търговия с дървен материал.