Психоложка, която прибирала подкупи от граждани, при полагане на изпит за психологическа годност, са заловили полицаите от Сливен.

През месец август в сектор "Икономическа полиция" в МВР-Сливен е подаден сигнал, че длъжностно лице от Регионална дирекция "Автомобилна администрация" се облагодетелства.

Служителката използвала служебното си положение, като системно получавала подкуп от лица, полагащи изпит за придобиване на психологическа годност, съобщават от МВР. Такъв изпит се полага за взимане на шофьорски книжки за професионалисти.

На 22.10.2008 г. при проведена полицейска операция е установено, че 33-годишната служителка, която е главен експерт към Регионална дирекция "Автомобилна администрация" е взела подкуп - подарък. 

Той не й се следва, посочват от областната полицейска дирекция.

След извършения обиск в служебния кабинет и дома й са иззети вещи с доказателствена стойност и сумата от 2900 лв., които са обект на престъпната й дейност.

Служителката на "Автомобилната администрация" е привлечена като обвиняем по досъдебно производство.

За престъплението се предвижда наказание "лишаване от свобода" до 6 години и глоба до 5 000 лв.

До този момент са установени 15 лица, от които извършителката е получила материални облаги. Вече 5 от тях са разпитани като свидетели пред съдия.

По случая като обвиняем по досъдебното производство е привлечен и 47-годишен мъж, който при явяване на изпит в Регионална дирекция "Автомобилна администрация" е предложил и дал подкуп от 100 евро.

За него законът предвижда наказание "лишаване от свобода" до 6 г. и глоба до 5 000 лв.

Психоложката е признала пред съдия за вземаните подкупи, съобщава Sliveninfo.