Полицаи от Велико Търново задържаха извършител на множество кражби на цигари и пари от хранителни магазини в града, съобщиха от полицията във Велико Търново.

Престъпленията са извършени от началото за периода от 1 до 24 януари тази година.  В същия период са предприели множество специализирани полицейски операции на територията на Велико Търново, с цел установяване на извършителя.

До ареста се стигнало след подаден сигнал от гражданка за извършване на кражба от хранителен магазин. На мястото незабавно пристигнал полицейски екип, който заловил 41-годишния Х. Р. от варненското село Бенковски. При проверка е установено, че той е откраднал 58 кутии с цигари, луканка и суджук.

Х.Р. има 20 криминални и 19 съдебни регистрации за кражби, грабежи, измами, противозаконно отнемане на МПС и бягство от военна служба. Той е обявен за общодържавно издирване на 27.12.2011 г. във връзка с изпълнение на влязла в сила присъда „лишаване от свобода" за 1 г. за извършена кражба в условията на опасен рецидив.

Разследващите установили и че Х.Р. е автор на още 4 идентични взломни кражби от хранителни магазини в града. По случаите са образувани досъдебни производство, а за последната е образувано бързо производство.

Извършителят е привлечен в качеството на обвиняем. С негово участие е проведен следствен експеримент, по време на който той посочил местонахождението на търговските обекти и начина на проникване в тях. От обясненията му става ясно, че откраднатите цигари е продавал на пазара в Павликени, където живеел от около месец при свой роднина.

Работата по документирането на цялостната му престъпна дейност продължава.