Хванаха трима шофьори на копърки по метода "таен клиент" в София, съобщи МВР.

Те са извършили нерегламентиран превоз на пътници с леки автомобили. Водачите са санкционирани, а превозните средства са спрени от движение, като са свалени номерата и са иззети документите на автомобилите.

Във фокуса на проверката бяха незаконни действия през мобилно приложение, което работи основно в големите градове на страната и предлага широк спектър от транспортни услуги, в това число и таксиметров превоз на пътници.

Проверките бяха реализирани на три локации в столицата. Установено бе, че шофьорите работят с личните си автомобили, не издават платежни документи и нямат лиценз за извършването на превоз на пътници срещу заплащане.

ДАИ бори нерегламентираните превози, но я спъва прокуратурата

ДАИ бори нерегламентираните превози, но я спъва прокуратурата

От над 100 установени случая през годината няма нито едно образувано досъдебно производство

Припомняме, Националният таксиметров синдикат поиска незабавната оставка на Рановски заради провала на действията на ДАИ по отношение на спирането на нерегламентираните превози в бранша.

В акцията участваха екипи на Главна дирекция "Национална полиция", Икономическа полиция, Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" и Националната агенция за приходите.

Проверките продължават.